“Kellik nedir?” – Deutsche Welle için verdiğim röportaj ve konu ile ilgili videosu

Saç dökülmesi dünya çapında milyonlarca insanı etkilemekle birlikte genellikle estetik bir kusur olarak algılanmaktadır. Bu bağlamda, “Cartography of Hair:y_less Masculinities. A Comparison between the Islamic Republic of Iran and the Republic of Turkey” projemde sosyolojik araştırma alanındaki uzmanlığım nedeniyle Durmuş Bayram tarafından bir video röportaj için seçildim.

Saç ekimi, saç dökülmesiyle mücadele etmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri, ancak kel kafa derisine boyun eğen ve hayatlarını güvenle yaşamaya devam edenler de var. Saç dökülmesi, fiziksel yönlerinin yanı sıra, etkilenen kişilerin ruhsal durumlarını da etkilemekte, bu da özsaygı ve özgüveni etkileyebilmektedir. Erken yaşta saç dökülmesiyle karşı karşıya kalan gençlere bakmak özellikle ilginçtir.

Bu ve diğer hususlar Deutsche Welle’nin “Kellik nedir?” başlıklı videosunda vurgulanmakta ve bir sosyolog olarak uzmanlığım bu önemli konunun kapsamlı bir şekilde anlaşılmasına yardımcı olmaktan mutluluk duydum. Durmuş Bayram‘a emekleri için çok teşekkür ederim.